Recept
Här hittar du även alla mina favoritrecept för de olika ingredienserna som krävs för att göra den perfekta ramenskålen, inklusive chasu, sojamarinerade ägg och mycket mer. Så häng med mig ner i kaninhålet och låt oss skapa de mest fantastiska skålarna av nudlar, ramen och annat gott tillsammans!
Tonkotsu 101
Den ultimata guiden för att lyckas med en bländade vit tonkotsu hemma utan att spendera två dygn vid spisen
Hakata Tonkotsu Ramen
Tonkotsu ramen, THE tonkotsu, ikonen, myten och legenden. Hakata Ramen! Fullständig guide på hur man lyckas hemma
Miso Tori Paitan
Busenkel skål om man vill prova på göra paitan eller imponera på sin omgivning
Miso Tare
En enkel men riktigt bra tare för Miso ramen
Tori Paitan 101
En tramsigt enkel buljong och ett perfekt insteg i den underbara värld som paitan buljonger erbjuder
Glutenfria nudlar
Enkelt recept på hemmagjorda glutenfria nudlar som alla kan lyckas med
Fläsksida i sous vide
Recept på Chashu av fläsksida som tillagas i sous vide. Väldigt lätt att lyckas med och min favoritmetod
Toyama Black Ramen
Recept på Toyama Black Ramen, en regional stil med djupt mörk färg. En explosion av soya och salt
Chashu på karré
Chashu på fläskkarré i sous vide. Den enligt mig enklaste och kanske godaste chashu man kan göra!
Ramen för nybörjare
Ett recept på den enklaste ramen jag kan tänka mig. Perfekt för nybörjaren som vill prova göra ramen hemma
Shoyu Ramen
Komplett guide till en skål äkta shoyu ramen som imponerar även på den mest inbitna ramennörden
Chashu
Recept på fläsksida bräserad i ugn med soya och mirin. Perfekt topping till många olika skålar
Dashi
Dashi är en buljong och grundpelare i det japanska köket med lång historia. Djup smak och full med umami.
Shoyu Tare
Tare betyder egentligen något i stil med dippsås, men för ramen är detta vad vi smaksätter buljongen med.
Aroma Oil
Den komponent som flest missar. Jag skulle argumentera för att den är essentiell i en bra skål ramen.
Sojamarinerade ägg
Ägg, detta underbara livsmedel! Otroligt gott, och godare blir det om man marinerar det!
Buljong på höna och fläsk
Detta är ett recept på en ganska enkel men samtidigt mycket bra och allsidig buljong.
Nudlar
Detta är ett recept på 38% hydration, det är nybörjarvänligt men ändå utmanande för den oinsatte.
Har du frågor eller vill du bara diskutera allmänt nörderi kring nudlar och ramen? Hör då av dig till: Info@nudelLabbet.se
För mer regelbundna uppdateringar, följ mig på Instagram @NudelLabbet
© Nudellabbet 2023