Recept

Här hittar du även alla mina favoritrecept för de olika ingredienserna som krävs för att göra den perfekta ramenskålen, inklusive chasu, sojamarinerade ägg och mycket mer. Så häng med mig ner i kaninhålet och låt oss skapa de mest fantastiska skålarna av nudlar, ramen och annat gott tillsammans!

Tonkotsu 101

Tonkotsu 101

Den ultimata guiden för att lyckas med en bländade vit tonkotsu hemma utan att spendera två dygn vid spisen

Hakata Tonkotsu Ramen

Hakata Tonkotsu Ramen

Tonkotsu ramen, THE tonkotsu, ikonen, myten och legenden. Hakata Ramen! Fullständig guide på hur man lyckas hemma

Miso Tori Paitan

Miso Tori Paitan

Busenkel skål om man vill prova på göra paitan eller imponera på sin omgivning

Miso Tare

Miso Tare

En enkel men riktigt bra tare för Miso ramen

Tori Paitan 101

Tori Paitan 101

En tramsigt enkel buljong och ett perfekt insteg i den underbara värld som paitan buljonger erbjuder

Glutenfria nudlar

Glutenfria nudlar

Enkelt recept på hemmagjorda glutenfria nudlar som alla kan lyckas med

Fläsksida i sous vide

Fläsksida i sous vide

Recept på Chashu av fläsksida som tillagas i sous vide. Väldigt lätt att lyckas med och min favoritmetod

Toyama Black Ramen

Toyama Black Ramen

Recept på Toyama Black Ramen, en regional stil med djupt mörk färg. En explosion av soya och salt

Chashu på karré

Chashu på karré

Chashu på fläskkarré i sous vide. Den enligt mig enklaste och kanske godaste chashu man kan göra!

Ramen för nybörjare

Ramen för nybörjare

Ett recept på den enklaste ramen jag kan tänka mig. Perfekt för nybörjaren som vill prova göra ramen hemma

Shoyu Ramen

Shoyu Ramen

Komplett guide till en skål äkta shoyu ramen som imponerar även på den mest inbitna ramennörden

Chashu

Chashu

Recept på fläsksida bräserad i ugn med soya och mirin. Perfekt topping till många olika skålar

Dashi

Dashi

Dashi är en buljong och grundpelare i det japanska köket med lång historia. Djup smak och full med umami.

Shoyu Tare

Shoyu Tare

Tare betyder egentligen något i stil med dippsås, men för ramen är detta vad vi smaksätter buljongen med.

Aroma Oil

Aroma Oil

Den komponent som flest missar. Jag skulle argumentera för att den är essentiell i en bra skål ramen.

Sojamarinerade ägg

Sojamarinerade ägg

Ägg, detta underbara livsmedel! Otroligt gott, och godare blir det om man marinerar det!

Nudlar

Nudlar

Detta är ett recept på 38% hydration, det är nybörjarvänligt men ändå utmanande för den oinsatte.

Har du frågor eller vill du bara diskutera  allmänt nörderi kring nudlar och ramen? Hör då av dig till: Info@nudelLabbet.se

För mer regelbundna uppdateringar, följ mig på Instagram @NudelLabbet

© Nudellabbet 2023